את חוזרת לעבודה והיונק נכנס למסגרת?
"כל סוף הוא התחלה חדשה" לצד המשפט הזה אני רוצה להרגיע מהצד החיובי כי זה שלב מרגש ומאתגר יחד, אך אין זה אומר שאת צריכה להפסיק להניק.
חופשת לידה שנגמרה זה מורכב וזו מציאות שונה ממה שהכרת אחרי לידה, יש הרבה רגשות מעורבים:
חששות מה יהיה ואיך יהיה, מצד אחד רוצה לצאת להתאוורר ולחזור לשגרה מוכרת ומצד שני דאגה לגור שלנו ועוד הרבה רגשות שכל אחת תרגיש מערבולת שונה וכל רגש הוא לגיטימי .
אפשר להסתכל על המצב ככה שמתוך 24 שעות ביממה אתם נפרדים רק לשליש מהיממה ובשאר הזמן תוכלי להמשיך את החיבור הנפלא הזה מקרוב אחרי שעות המסגרות ובשלט רחוק על ידי חלב האם שלך אם תרצי בכך, במידה ותרצי ללכת בדרך אחרת הכל אפשרי רק עניין של תכנון וידע בשביל שתמשיכי להנות מהנקה ושתוכלי לשמור גם על עצמך (ועל רקמת השד שלך) תתקשרי אתן לך עצה 0544-936401.
הנקה תעזור ליונק שלך להתמודד עם כל מני חיידקים ווירוסים שיחשף אליהם במפגש עם עוד תינוקות\פעוטות. בזכות הרכיבים שעוברים אליו דרך חלב האם שיספקו לו הגנה חיסונית ובזכות הנקה קרוב אלייך בזמן קושי, חום גופך הקרוב יעזור לו לווסת את חום גופו, הורמון האוקסיטוצין שמופרש אצל שניכם בזמן הנקה יעזור לו להתמודד עם כאבים בצורה קלה יותר.
מוזמנת לקרוא באתר על מה מכיל הזהב הלבן ומה עוד מעניקה הנקה חוץ מחלב אם
חשוב שתדעי שאפשר להמשיך את החיבור הטבעי שקרה עד עכשיו רק צריך להערך ולבנות תוכנית מסודרת שתקל עליך ועל היונק להתמודד עם השינוי, יועצת הנקה היא האדם שיכול לעזור וללוות אותך בשביל להקל עליכם.
חופשת לידה נגמרה ועד שתצרי קשר עם אשת מקצוע (מוזמנת להתקשר 0544936401) הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להיכנס למסגרות בקלות:
כדאי לדאוג למספר שקיות מוכנות מראש בכמויות שונות (עיקריות 80-100 וגם קינוחים 50-30) בשביל ההתחלה אפשר ורצוי לאחסן במקפיא - כי כמו לכל דבר חדש יש חבלי לידה, זמן הסתגלות. הסתגלות שלך, של היונק וגם של הדמות שתטפל בו בהעדרך, דוגמאות לדמויות מטפלות: אבא, סבתא, מטפלת אחד על אחד או מטפלת במשפחתון, צוות הגן.
כדאי לעשות עם הדמות המטפלת תאום ציפיות והיכרות מקדימה עם היונק ועם ההתנהלות חלב האם שלך, אפשר לספר על לוח הזמנים שהיה עד עכשיו מבחינת ארוחות, שינה, זמן רגיעה ומשחק. מהם סימני העייפות והרעב של היונק, ככל שהיא תכיר אותו טוב יותר זה יקל על שניהם.
כדאי להיות קשובים לסימנים שלו להסתגלות, יש כאלו שנמנעים מעשיית קקי, מסרבים לאכול מבקבוק כאות מחאה, לא ישנים, מתעוררים יותר בלילה, חרדות נטישה. ככל שההסתגלות תהיה איטית וקשובה בקצב של התינוק\פעוט ככה יהיה קל יותר לכל הצדדים.
חשב לזכור שתינוק\פעוט צריך לסמוך על הדמות שתטפל בו ככה הוא יתן לה באמת אפשרות לטפל בו על כל צרכיו (אוכל, שינה, רגיעה, החלפת חיתול). הקשבה ליונק תעזור לך לראות איפה את יכולה להקל עליו את השינוי ואיפה במקביל לחזק את הקשר בינכם כאשר אתם יחד – שהזמן יהיה איכות (גם בלילה).
כדאי להצטייד במשאבת חלב שתואמת את צרכיך, שקיות אחסון חלב\בקבוקי אחסון, כיסוי נוח לשאוב תחתיו, צידנית וקרחונים במידת הצורך.
לא לשכוח לדאוג להמשך ייצור חלב גם כשאתם במסגרות בשביל שיהיה מה לתת ליום למחרת וגם לשמור עליך שלא תסבלי מגודש או חלילה דלקת וסתימות.
מוזמנת להוריד ולשמור את הנחיות משרד הבריאות שיעזרו לך ולצוות המטפל להתנהל עם חלב האם.
שתהיה כניסה רכה וחזרה לעבודה מהנה, אני פה בשבילך
Comments